Tövbe

Tövbe

Tövbe, kadın erkek her Müslümana vâciptir. Yüce Allah şöyle buyurur:

"Ey iman edenler! Samimi bir tövbe ile Allah'a tövbe edin. Umulur ki Rabb'iniz sizin kötülüklerinizi örter. Peygamberi ve O'nunla birlikte iman edenleri utandırmayacağı günde Allah sizi, içlerinden ırmaklar akan cennetlere sokar. Onları, önlerinden ve sağlarından (amellerinin) nurları aydınlatıp gider de, 'Ey Rabbimiz! Nurumuzu bizim için tamamla, bizi bağışla; çünkü sen her şeye kadirsin!' derler. " Ayette geçen "tövbe edin" emri vücûb içindir.

Yine Allah [c.c] buyurur:

"Allah'ı unutan ve bu yüzden Allah'ın da onlara kendilerini unutturduğu kimseler gibi olmayın. Onlar fâsıkların (yoldan çıkan kimselerin) ta kendileridir. "

Kulların Allah'ı unutması, O'na verdikleri ahdi unutmaları, gönderdiği ilâhî kitabı bir kenara atmalarıdır. Allah'ın onlara kendilerini unutturması ise; Allah'a verdikleri ahdi ve Kur'ân-ı Kerîm'i bir kenara atan kimselere içinde bulundukları hali unutturması ve bu sebeple içinde bulundukları kötü durumdan çıkıp hayırlı ameller işleyecek anlayıştan mahrum olmaları demektir.

Sevgili Peygamberimiz (sav) şöyle buyurur:

"Kim Allah'a kavuşmaktan hoşlanırsa, Allah da ona kavuşmaktan hoşlanır. Kim de Allah'a kavuşmaktan hoşlanmazsa, Allah da ona kavuşmaktan hoşlanmaz."

Kaynakça:Kalplerin Keşfi S.49 (Semerkand Yayınları)

dini bilgilerdua adabıdua kitabıgünah ve tövbegünlük dualariman ve küfür çizgisikalplerin keşfitasavvuf ve tövbe

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.