Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) Aile Hayatı

Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) Aile Hayatı

İnsanlık aile ile çoğalır, gelişir. İlk insan Hz. Âdem [aleyhissêlam) ve Hz. Havva ile bir aile oluşumu bunu göstermektedir.

Aile kişinin ilk yetiştiği okul, mektep, medresedir. Kazanımlar orada kazanılır. Aile bireylerinin davranışları, hareketleri, olaylar karşısındaki tavırları, konuşmaları, sözleri bu yetişmede etkilidir.

Resûlullah Efendimiz'in [sallallahu aleyhi vesellem] örnekliği aile konusunda da muazzamdır. Onun övülen, methedilen ahlâkı ailesi içinde de kendini göstermektedir.

Hz. Peygamber [sallallahu aleyhi vesellem] sıradan olmadığı gibi onun seçkin ailesi de sıradan değildir. Onlar ayrıcalıklı kişiler olup Allah Resûlü (sallallahu aleyhi vesellem] için eş olarak seçilmişlerdir.

O kutlu ailede Resûlullah Efendimiz'in (sallallahu aleyhi vesellem) hanımları da yüce Allah tarafından tüm müminlerin anneleri olarak ilan edilmiştir. Yüce Allah şöyle bildirmiştir: "Peygamber müminlere kendilerinden daha yakındır, eşleri de onların anneleridir" (Ahzâb 33/6).

Peygamber Efendimiz'in (sallallahu aleyhi vesellem] eşleri müminlerin anneleri olduğu için Allah Resûlü'nün (sallallahu aleyhi vesellem) ailesi bizim ailemiz gibi olmaktadır. İbret almak, o seçkin aileyi örnek almak her müslümanın görevidir.

hz peygamberin aile hayatımutlu yuvaev sözlüğüevli mutlu huzurluevlilik yolunda sevgiyle yürümekevlilik aynasındaanne nasihatleriaile sohbetleri

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.